KALINKAKTK PTTK KALINKAKlub Turystyki Kolarskiej w Grudziądzu

Rowerem do Lipienka z Chełmna. Szlakiem zamków.

Archiwalny temat tylko do odczytu. 5 postów, 1271 wyświetleń.

#1 zbigniew
[size=4][color=#ff0000]Szlakiem zamków krzyżackich ziemi chełmińskiej.[/color][/size]

PTTK Chełmno w dniu 16 czerwca ( niedziela) organizuje wycieczkę do ruin zamku w Lipienku. Wycieczką rowerową opiekuje się chełmiński przewodnik Tomasz Budzyński .

[size=4]Startujemy w niedzielę 16.06.1019 o godz. 8:20 z Mniszka (skrzyżowanie z sygnalizacją świetlną).[/size]

Jedziemy na miejsce zbiórki uczestników rowerowej wycieczki, organizowanej przed ratuszem w Chełmnie. Zbieramy się tam o godz. 10:20 przed ratuszem na Rynku , gdzie będzie czekał na rowerzystów przewodnik.
Do Chełmna jedziemy przez Podwiesk - trasą płaską, łatwą dla każdego do jedynki ( trasa 91), potem w Chełmnie ulicą Nad Groblą i następnie pod stromą górę na starówkę.
#2 dart8
Szwagier, a ty jedziesz jutro na to Chełmno, czy jesteś w Charzykowych? Bo się pogubiłem :)
#3 Borci
[quote="dart8" post=2068]Szwagier, a ty jedziesz jutro na to Chełmno, czy jesteś w Charzykowych? Bo się pogubiłem :)

Pogubiłeś się :woohoo:
Patrz na datę wyjazdu :lol:
#4 dart8
No faktycznie, ładnie przeczytałem. :)
#5 zbigniew
Startujemy w niedzielę 16.06.1019 o godz. 8:20 z Mniszka.[size=4][/size]

/home/kalinka/public_html/kalinka.net.pl/media/kunena/attachments/62/lipienek_mur.jpg

[size=5]Cała trasa może wynieść około 100 km.[/size]

Gdyby wysokie temperatury dokuczały w niedzielę, to w moim przypadku skrócę trasę. Wówczas ja pojadę tylko na grochówkę,smalec,..... w kuchni polowej pod Chełmnem.