Archiwalny temat tylko do odczytu. 9 postów, 3576 wyświetleń.
#1 zbigniew
Składki PTTK na 2018 r. dla członków KALINKI i dla (nowych) deklarujących wstąpienie do KALINKI.
Zbieramy składki PTTK i wypełnione deklaracje przy różnych okazjach.
Dla mnie osobiście taką okazją będzie najbliższe spotkanie Zarządu KALINKI w dniu 5 grudnia.
W tym dniu będę wpłacał za siebie i za osoby, które mi przekazały pieniądze na składki 2018 r.
ja z młodym opłaciłem dzisiaj składki u Wiesia osobiście :)
#3 zbigniew
Uprawnieni do opłacania członkowskiej składki ulgowej (U)
[color=#000000]• rodzice lub opiekunowie prawni osób małoletnich opłacający składkę za co najmniej dwie osoby małoletnie (składka rodzinna),
• emeryci, renciści i osoby z orzeczoną niepełnosprawnością,
• kombatanci, inwalidzi wojenni i wojskowi, osoby posiadające status weteranów,
• bezrobotni,
• osoby pobierające świadczenia przedemerytalne.
[/color] Uprawnieni do opłacania członkowskiej składki ulgowej młodzieżowej (UM)
[color=#000000]• opiekunowie szkolnych kół PTTK,
• osoby małoletnie do ukończenia 16 roku życia,
• młodzież szkolna i młodzież akademicka studiująca – do ukończenia 26 roku życia.[/color]
#4 Grzegorz
[size=5]Przypominam o opłaceniu składek za 2018 rok.[/size]
Ci co już są członkami KALINKI i mają zapłacone składki za 2017 rok mają jeszcze trochę czasu (ubezpieczenie obowiązuje do marca 2018).
Potencjalnych nowych członków proszę o wypełnienie deklaracji przystąpienia do PTTK jak najszybciej i dostarczenie jej wraz z opłatą do Skarbnika lub Jacka (do sklepu), tak aby można było „wyrobić” legitymację do Spaceru Noworocznego - kiedy to staną się pełnoprawnymi członkami KTK KALINKA.
#5 zbigniew
Członkostwo zwyczajne w PTTK trwa w ramach składki członkowskiej 1 rok, czyli od 1 stycznia do 31 grudnia danego roku.
Na znaczku członkowskim są natomiast daty [color=#008844]np. 01.01.2018 do 31.03.2019 r.[/color]
Oznacza to tylko tyle, że po upływie roku ubezpieczenie i rabaty handlowe PTTK obowiązują jeszcze przez 3 miesiące roku następnego, tak by dać czas na opłacenie składki .
Powinno się ją zapłacić jednak przed 1 stycznia danego roku lub niezwłocznie po nowym roku. Dotyczy to zwłaszcza osoby pełniące jakieś funkcje z wyboru, ponieważ bez opłaconej składki ich mandat formalnie wygasa.
#6 Grzegorz
[color=#ff0000][size=5]Przypominam spóźnialskim, że skarbnik czeka na kasę do 9 marca i zamawia znaczki w Oddziale.[/size][/color]
Kto nie zdąży musi liczyć się z tym, że znaczek dostanie nie wcześniej niż w kwietniu.
#7 MARCINHD
A znaczki na 2018 czekają jeszcze u Szwagra na Młodego i na mnie ? ;)
#8 zbigniew
Marcinku! Wasze znaczki dostaną nogi (może koła rowerowe) i się zgubią.
#9 zbigniew
Okres ochronny ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków (NNW) objęty składką za rok 2017 wygasa 31 marca 2018 roku.
Osoby, które nie mają opłaconej składki członkowskiej za lata ubiegłe, a chcą zachować ciągłość stażu członkowskiego opłacają zaległe składki, przy opłacaniu składki za rok 2018 wg zarządzenia.
Opłacającemu zaległe składki:
• „zalicza” się ciągłości stażu członkowskiego PTTK
• ale członek nie był ubezpieczony w tym okresie „zaliczonym”.