LATO z KALINKĄ 2016
Wstępny plan to:
piątek - dojazd
sobota - spływ kajakowy
niedziela - wyjazd na trasę
poniedziałek - powrót
Czekamy na propozycję niedzielnej trasy, najlepiej tam gdzie jeszcze nie byliśmy (będzie to trudne, bo takich miejsc jest mało) lub byliśmy dawno. Proszę zwłaszcza tych co jadą 1-3 raz, tak aby mogli zarazić się tą imprezą.
Z nadesłanych propozycji wybierzemy dwie:
rekreacyjną - ok. 30 km
ambitną - ok. 70 km
piątek - dojazd
sobota - spływ kajakowy
poniedziałek - powrót
Czekamy na propozycję niedzielnej trasy, najlepiej tam gdzie jeszcze nie byliśmy (będzie to trudne, bo takich miejsc jest mało) lub byliśmy dawno. Proszę zwłaszcza tych co jadą 1-3 raz, tak aby mogli zarazić się tą imprezą.
rekreacyjną - ok. 30 km
ambitną - ok. 70 km
Ciekawa propozycja.Chętnie skorzystałbym ale boję się "terroru" !?
[quote="Grzegorz" post=806]Wstępny plan to:
piątek - dojazd
sobota - spływ kajakowy
poniedziałek - powrót
rekreacyjną - ok. 30 km
ambitną - ok. 70 km
[color=#00bb44](100)[/color]
Cekcyn - Wiele - Kalwaria Wielewska?
piątek - dojazd
sobota - spływ kajakowy
poniedziałek - powrót
rekreacyjną - ok. 30 km
ambitną - ok. 70 km
[color=#00bb44](100)[/color]
Cekcyn - Wiele - Kalwaria Wielewska?
[quote="Grzegorz" post=806]
rekreacyjną - ok. 30 km
ambitną - ok. 70 km
[color=#008800](30)[/color]
Cekcyn - Iwiec (kościół) - Bysław (lody, plaża), Teolog (borowiackie skrzaty) - leśnictwo Skrajna - Cekcyn
rekreacyjną - ok. 30 km
ambitną - ok. 70 km
[color=#008800](30)[/color]
Cekcyn - Iwiec (kościół) - Bysław (lody, plaża), Teolog (borowiackie skrzaty) - leśnictwo Skrajna - Cekcyn
jedno małe sprostowanie z naszej strony.... my dojedziemy na spokojnie w sobotę :) Magda w piątek pracuje :)
[quote="MARCINHD" post=816]jedno małe sprostowanie z naszej strony.... my dojedziemy na spokojnie w sobotę :) Magda w piątek pracuje :)
W takim wypadku proponuję jedźcie przez Tleń - my tam będziemy odpoczywać po spływie i razem dojedziemy na nocleg.
PS Jak praca przeszkadza w rowerowaniu to rzuć w h.. pracę
W takim wypadku proponuję jedźcie przez Tleń - my tam będziemy odpoczywać po spływie i razem dojedziemy na nocleg.
[quote="Grzegorz" post=817][quote="MARCINHD" post=816]jedno małe sprostowanie z naszej strony.... my dojedziemy na spokojnie w sobotę :) Magda w piątek pracuje :)
Grzegorz, "chaszcze" pisze się przez "ch". Popraw ;) ;)
Grzegorz, "chaszcze" pisze się przez "ch". Popraw ;) ;)
Druga propozycja trasy dłuższej.
Cekcyn - prom Sokole-Kuźnica na Zalewie Koronowskim (bezpłatny) - Koronowo, most po kolejce wąskotorowej nad Brdą. Około 40km w jedną stronę.
Cekcyn - prom Sokole-Kuźnica na Zalewie Koronowskim (bezpłatny) - Koronowo, most po kolejce wąskotorowej nad Brdą. Około 40km w jedną stronę.
Byłaby także możliwość połączenia obu tras. Wg rozkładu z Tucholi przez Cekcyn, Serock, Wudzyn jeździ Arriva do Bydgoszczy. Wysiadając w Serocku lub Wudzynie (czas jazdy pociągu ok. 1 godz.) do mostu w Koronowie zostaje 12-15km.
Można także stworzyć kombinację - krótsza trasa w jedną stronę, dłuższa w drugą. Dałoby to trzecią opcję "dystans średni".
Pozdrawiam
Można także stworzyć kombinację - krótsza trasa w jedną stronę, dłuższa w drugą. Dałoby to trzecią opcję "dystans średni".
Pozdrawiam
[quote="dart8" post=827]Byłaby także możliwość połączenia obu tras.
Bardzo mi się to podoba!!!
Cekcyn - Serock / ARRIVA 8.55-9.29
Cekcyn - Serock / rowerem ok. 30-35km czyli wyjazd 7.30
Serock - Nowy Jasiniec (zamek) - Koronowo (most wąskotorówki, diabelski młyn,miejsce bitwy z krzyżakami) - Sokole Kuźnica (prom) - Cekcyn / rowerem 50-55km
ADAM dopracuj szczegóły myślę, że będą chętni na obie wersje:
Długa - 85-90km
Średnia - 50-55km
Oczywiście wchodzą w grę jeszcze inne wersje.
Krótka - 30-35km / wersja Zbyszka
Ekstremalna - 100-110km / wersja Borciego
[color=#bb0000]Oczywiście nie zamykamy listy propozycji.[/color]
Czekamy na następne - do końca lipca.
Bardzo mi się to podoba!!!
Cekcyn - Serock / ARRIVA 8.55-9.29
Cekcyn - Serock / rowerem ok. 30-35km czyli wyjazd 7.30
Serock - Nowy Jasiniec (zamek) - Koronowo (most wąskotorówki, diabelski młyn,miejsce bitwy z krzyżakami) - Sokole Kuźnica (prom) - Cekcyn / rowerem 50-55km
ADAM dopracuj szczegóły myślę, że będą chętni na obie wersje:
Długa - 85-90km
Średnia - 50-55km
Oczywiście wchodzą w grę jeszcze inne wersje.
Krótka - 30-35km / wersja Zbyszka
Ekstremalna - 100-110km / wersja Borciego
[color=#bb0000]Oczywiście nie zamykamy listy propozycji.[/color]
Czekamy na następne - do końca lipca.
Niestety nie wyrobiłem się czasowo - ostatnie dni przed urlopem.
Od jutra żyję na rowerze i mieszkam w namiocie bez dostępu do kompa. I tak aż do Cekcyna.
Mam nadzieję, że ktoś poradzi sobie z dopracowaniem mapy.
Pozdrawiam
Od jutra żyję na rowerze i mieszkam w namiocie bez dostępu do kompa. I tak aż do Cekcyna.
Pozdrawiam
[quote="dart8" post=836]Niestety nie wyrobiłem się czasowo - ostatnie dni przed urlopem.
Pozdrawiam
Coś się wymyśli, ale trasę prowadzisz Ty.
Pozdrawiam
[quote="Grzegorz" post=838][quote="dart8" post=836]Niestety nie wyrobiłem się czasowo - ostatnie dni przed urlopem.
Pozdrawiam
Jestem ZA wąskotorówką.
Pozdrawiam
Jestem ZA wąskotorówką.
Rowerkowcy z GSR polecają barosklep w Srebnicy dla niewybrednych z dobrym, szybkim i smacznym obiadkiem :) MOst kolejki wastorowej obowiązkowy!!!
[quote="krzysiek" post=841]Rowerkowcy z GSR polecają barosklep w Srebnicy
Krzysiu w Koronowie planuję jakieś lody, w Srebrnicy będziemy ok. 13 więc na obiad trochę wcześnie, a w Klonowie jest restauracja - to każdy coś wybierze dla siebie.
Krzysiu w Koronowie planuję jakieś lody, w Srebrnicy będziemy ok. 13 więc na obiad trochę wcześnie, a w Klonowie jest restauracja - to każdy coś wybierze dla siebie.
[quote="dart8" post=827]Byłaby także możliwość połączenia obu tras. Wg rozkładu z Tucholi przez Cekcyn, Serock, Wudzyn jeździ Arriva do Bydgoszczy. Wysiadając w Serocku lub Wudzynie.
ARRIVA zrobiła nam przykrą niespodziankę, na okres sierpnia wprowadziła na odcinku Wierzchucin-Serock komunikację zastępczą - więc podjazd pociągiem niemożliwy.
ARRIVA zrobiła nam przykrą niespodziankę, na okres sierpnia wprowadziła na odcinku Wierzchucin-Serock komunikację zastępczą - więc podjazd pociągiem niemożliwy.
a ja Wam życzę słońca, pogody ducha.... i suchych majtek po kajakowaniu ;) pamiętajcie o woreczkach na dokumenty i telefony :) do zobaczenia we Wroniu we wrześniu :)
[quote="MARCINHD" post=877]a ja Wam życzę słońca, pogody ducha.... i suchych majtek po kajakowaniu ;) pamiętajcie o woreczkach na dokumenty i telefony :) do zobaczenia we Wroniu we wrześniu :)
Marcin dzięki za życzenia.
Wszystkie się spełniły. Były zapewne ze szczerego SERCA.
Lato z Kalinką coraz bardziej udane.
Marcin dzięki za życzenia.
Wszystkie się spełniły. Były zapewne ze szczerego SERCA.
Lato z Kalinką coraz bardziej udane.