Archiwalny temat tylko do odczytu. 16 postów, 4897 wyświetleń.
#1 zbigniew
Może warto się wybrać.
Na >>> [size=5]Facebooku[/size] : KOŁO PRZEWODNIKÓW PTTK W CHEŁMNIE ZAPRASZA NA „XX - Jubileuszowe SPACERKI PO CHEŁMNIE ".
Jeden ze spacerków – w niedzielę 17 lipca 2016 - jest wycieczką rowerowa z Chełmna na wzgórza „Diabelce”
#2 zbigniew
Czy będą chętni na:
krajoznawczy spacer rowerowy organizowany przez przewodników w Chełmnie w dniu 17 lipca 2016 (niedziela) –trasa: Chełmno- Głogówko Królewskie - Żurawia Kępa - Świecie - Diabelce -Żurawia Kępa - Głógówko Królewskie – Chełmno.
Długość trasy ok. 24 km.
Na trasie - brzeg Wisły w okolicach kolektora, Zamek (z zewnątrz), schron amunicyjny baterii Schwetz, cmentarz szpitala psychiatrycznego, wzgórza Diabelce, kościół farny.
Do Chełmna musimy dotrzeć na godz.10:15.
#3 Borci
Szwagier organizuj miejsce zbiórki, chętni na pewno będą.
Ja z chęcią pojadę. Z przewodnikiem wycieczka jest zawsze pełniejsza.
#4 zbigniew
W szczegółach dogadam się z przewodnikiem z Chełmna, czy musimy być na zbiórce w Chełmnie. Może uzgodnię, że dołączymy na trasie wycieczki przed mostem na drodze-jedynce (91) do Świecia.
Z dokładną godziną i miejscem zbiórki jeszcze poczekam. Ale myślę, że najpóźniej wyjazd z Mniszka o godz. 9.00.
Lista chętnych:
1. zbigniew
2. Borci
3.
#5 Grzegorz
Ja optuję za dojazdem na Rynek w Chełmnie - Zbyszek ty zdecyduj: skąd i dokąd,oraz o której godzinie startujemy.
Lista chętnych:
1. zbigniew
2. Borci
3. Grzegorz
4.
#6 Borci
[quote="Grzegorz" post=760]Ja optuję za dojazdem na Rynek w Chełmnie - Zbyszek ty zdecyduj: skąd i dokąd,oraz o której godzinie startujemy.
Lista chętnych:
1. zbigniew
2. Borci
3. Grzegorz
4.
Też jestem za propozycją Skrzacika - Rynek Chełmno
#7 zbigniew
[color=#008800]Chełmno zaprasza na wycieczkę rowerową, która odbędzie się 17.07.2016 (niedziela).[/color]
Startujemy [size=4]w niedzielę o godz. 8:30 z Mniszka [/size] (skrzyżowanie z sygnalizacją świetlną).
Jedziemy na miejsce zbiórki uczestników przed ratuszem w Chełmnie. Zbieramy się tam o godz. 10:30.
Jedziemy przez Szynych, Podwiesk - trasą płaską, łatwą dla każdego do jedynki ( drogi krajowej nr 91), potem w Chełmnie ulicą Nad Groblą i następnie pod stromą górę na starówkę.
Gdyby komuś było za trudno wjechać na górę, to zostaje na skrzyżowaniu ulicy Nad Groblą z „jedynką” i czeka na grupę wycieczkową, która za chwilę zjedzie z góry.
#8 MARCINHD
a wrócimy przez Diabelce? poproszę :) ....jest tam piękne miejsce na ognisko..... postaram się być ale nic na 100%
#9 Borci
No to wróćmy przez Diabelce. Obojczyk mam już w pełni sprawny, a tam jeszcze nie byłem.
#10 Grzegorz
[quote="Borci" post=769]No to wróćmy przez Diabelce. Obojczyk mam już w pełni sprawny, a tam jeszcze nie byłem.
Z tego co mówią w Świeciu to na Diabelcach osunęła się ziemia - myślę że przewodnicy z Chełmna nas poinformują, czy da się zjechać.
#11 MARCINHD
tylko na spokojnie....bo ja napisałem ...raczej będę ;) nie obiecuję.... gdyż jak mnie młody na rower wyciągnie....a dzisiaj wraca do domu...to wiadomo... muszę z nim pokręcić przed podlasiem ;)
#12 krzysiek
Zabierz Młodego ze sobą. Na pewno spodoba Mu się nowa tyrolka na punkcie widokowym w Sartowicach.
Do zobaczenia jutro o 8.30 w Mniszku.
#13 Hardy
Możliwe, że uda mi się pojechać. Jeżeli jutro będę o 8:30 w Mniszku, to jadę (ale wracam normalnie, skoczycie na Diabelce sami) ;) Jeżeli nie będę, to nie czekajcie.
#14 Grzegorz
[color=#bb0000]Strój KLUBOWY wskazany[/color]
Lista chętnych:
1. zbigniew
2. Borci
3. Grzegorz
4. Marcin
5. Krzysiek
6. Krzyś
7. Jolka
8. Wiesiek
9. Janka
10. Zdzisław
11. Ania
12. Jacek
13. Hardy
14.
#15 Borci
[quote="Grzegorz" post=770][quote="Borci" post=769]No to wróćmy przez Diabelce. Obojczyk mam już w pełni sprawny, a tam jeszcze nie byłem.
Z tego co mówią w Świeciu to na Diabelcach osunęła się ziemia - myślę że przewodnicy z Chełmna nas poinformują, czy da się zjechać.
Byłem, zaliczyłem, żyję
#16 Hardy
[quote="Borci" post=788][quote="Grzegorz" post=770][quote="Borci" post=769]No to wróćmy przez Diabelce. Obojczyk mam już w pełni sprawny, a tam jeszcze nie byłem.
Byłem, zaliczyłem, żyję
Też byłem, pilnowałem Borciego, aby przeżył zaliczenie. Nie tylko zaliczył, ale i przeżył. Wiadomo, dzięki komu, kto się nim opiekował... ;).
Fajna wycieczka :) I Szef, jak prawie zawsze, okazał mi/nam łaskawość co do pogody. Była wymarzona na rowerowanie i zwiedzanie ;)